ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(ΔΗΚΟ) Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΔΗΚΟ συνάντηση αντιπροσωπείας της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Κύπρου, υπό τον κ. Σιμόν Αϊνετζιάν, με τον Πρόεδρο του Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος συνοδευόταν από τον Γραμματέα Θρησκευτικών Ομάδων του κόμματος Δρα. Ιωσήφ Μουτήρη.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και έγινε ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών.

Ακολούθως η Αρμενική Αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για τη στάση του κόμματος σε σχέση με την υιοθέτηση του ψηφίσματος αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμένιων από την Κυπριακή Βουλή και ζήτησε τη στήριξη του ΔΗΚΟ στα αιτήματα και τις ανάγκες της Αρμενικής κοινότητας. Ζήτησε επίσης την βοήθεια της Κύπρου στην προσπάθεια των Αρμένιων να διεκδικήσουν από την Τουρκία αποζημιώσεις σε σχέση με την γενοκτονία των Αρμένιων.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αφού εξήρε τις άριστες σχέσεις του ΔΗΚΟ με την Αρμενική κοινότητα διαβεβαίωσε για την σταθερή στήριξη του Κόμματος στα αιτήματά της και διαβεβαίωσε ότι το ΔΗΚΟ θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, μέσω του Ευρωβουλευτή του αλλά και μέσω των ευρωπαϊκών σχέσεων και διασυνδέσεων του κόμματος στον αγώνα του Αρμενικού Λάου για δικαίωση.

Τέλος συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση από το ΔΗΚΟ και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, μίας ημερίδας αποκλειστικά αφιερωμένης στην Αρμενική κοινότητα της Κύπρου και τους αγώνες των Αρμενικού Λάου για επιβίωση και δικαίωση.

Λευκωσία,

9 Σεπτεμβρίου 2015